Tiedote 21.04.2021

Yksi uusi koronatartunta, jonka johdosta 27 karanteeniin

Tiistaina 20.4. löytyi Kajaanissa koronatartunta, jonka johdosta määrättiin karanteeniin 27 henkilöä. Karanteenissa olevat testataan tämän päivän aikana ja tartunnanlähdettä selvitellään. Tartunnan saanut ei ollut karanteenissa.

Kainuun koronatilanne on perustasolla, ilmaantuvuusluku on 16,7/100 000 edellisen kahden viikon ajalta. Kaikista testatuista positiivisia on 0,4% ja tartunnan lähteistä selvillä 100%. Kainuun alueen suositukset ja rajoitukset ovat ennallaan.

Koronarokotukset Kainuussa etenevät

”Kainuussa koronarokotuksen saa noin 3-4 %  väestöstä viikossa. Tällä rokotustahdilla olisi huhtikuun loppuun mennessä rokotettu noin kolmannes kainuulaisista vähintään kertaalleen ja kaikki rokotteen ottavat olisi rokotettu kertaalleen elokuun loppuun mennessä.” Kertoo Kainuun soten terveysjohtaja, pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Koronarokotusvuorossa oleville ikäryhmille, 65-85 vuotiaille, on lähetetty tiistaina tekstiviestimuistutus rokotuksen ottamisen mahdollisuudesta. Rokotusaika kehotetaan varaamaan ensisijaisesti omasote-palvelun kautta, josta rokotusaika on mahdollista saada jopa samalle päivälle. Puhelinpalvelun takaisinsoitossa on useamman päivän viime.

Rokotusvuorossa ovat ikäryhmien lisäksi Riskiryhmä1 kuuluvat 2005 - 1957 syntyneet, sekä riskiryhmä 2 kuuluvat 1971 – 1957 syntyneet henkilöt, sekä kaikki omaishoitajat.

Va­raus- ja muut oh­jeet on koot­tu Kai­nuun so­ten in­fo­si­vul­le so­te.kai­nuu.fi/ko­ro­na­ro­ko­tuk­set.