Tiedote 18.02.2021

Yksi uusi tartunta – Otanmäessä ravintola-asiakkaita karanteeniin

Ravintola Rikastamossa viime lauantaina ja sunnuntaina asioineella henkilöllä on todettu koronatartunta, jonka johdosta myös muita asiakkaita on altistunut koronavirukselle.

Sunnuntaina tapaukseen liittyvät henkilöt on kontaktoitu. Lauantain osalta vain osa on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Tällä hetkellä karanteeniin on määrätty yhteensä 13 henkilöä.

Tartuntariskin vuoksi Kainuun sote tiedottaa asiasta ja pyytää ravintola Rikastamossa 13. helmikuuta klo 20 – 23 asioineita, joita ei ole tavoitettu, olemaan yhteydessä omaan terveysasemaan tai tartunnanjäljitykseen jatko-ohjeita varten.

KAKS:n koronatestin ajanvarausnumero 040 165 0020 palvelee päivittäin klo 8 - 19. Muut yhteystiedot ja ohjeet: sote.kainuu.fi/koronainfo

Ohjeita koronatestaukseen ja rokotuksiin liittyen

Kainuun koronatilanne on tällä hetkellä rauhallinen, mutta Kainuun sote muistuttaa, että erityisesti Etelä-Suomessa sekä Suomen lähialueilla tilanne on vakava. Matkailuun liittyy tartuntojen leviämisen riski, joten ohjeiden noudattaminen on välttämätöntä.

Noudata ulkomailta Suomeen matkustaessa seuraavia ohjeita:

  • Testaussuositukset: 72 h ennen maahan saapumista, rajalla maahan saapuessa sekä 72 h paluun jälkeen.
  • Matka rajanylityspaikalta kotipaikkakunnalle tulee tehdä kasvomaskia käyttäen ja lähikontakteja välttäen.
  • Testien välinen aika on suositeltavaa viettää omaehtoisessa karanteenissa lähikontakteja välttäen. Ilman testausta omaehtoisen karanteenin suositusaika on vähintään 10 vrk. Omaehtoisen karanteenin aikana on suositeltavaa tehdä etätöitä ja välttää osallistumista tapahtumiin, harrastuksiin tai vastaaviin tilaisuuksiin.

Testiin hakeutuminen

  • Testeihin tulee hakeutua viivytyksettä, mikäli koronaan viittaavia oireita ilmenee. Kainuun soten koronatestauspaikat ovat kuntien terveysasemilla tai KAKS:n drive in ­-kaistalla.
  • Suositeltavaa on käyttää älypuhelimen Koronavilkku-sovellusta. Altistumisilmoituksen hälyttäessä tulee ensin ottaa yhteyttä omaan terveysasemaan tai Kainuussa koronavilkku@kainuu.fi

Ohjeet koronarokotusten ajanvaraukseen

Yli 85-vuotiaiden ajanvarauksella toteutettavat koronarokotukset ovat meneillään. Kyseiseen ikäryhmään kuuluvat tai heidän puolestaan asioivat voivat varata rokotusajan numerosta 044 709 3788. Kyseessä on takaisinsoittolinja, josta soitetaan takaisin 3 vrk:n kuluessa. Rokotusasioissa palvellaan mahdollisimman nopeasti, mutta asukkailta pyydetään kärsivällisyyttä.

Maanantaina 22.helmikuuta ajanvaraus avautuu myös 80 vuotta täyttäneille.

Seuraavien rokotusryhmien aikoja ei anneta ennakolta. Rokotuspisteen sijainti varmistetaan ajanvarauksen yhteydessä ja samalla varataan aika tehosterokotukseen.

Ajanvarausnumerossa ei anneta korona- tai muuta terveysneuvontaa. Lisätietoja koronarokotuksista saa verkkosivuiltamme sote.kainuu.fi/koronarokotukset.

 

Lisätietoja: Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)