Tiedote 09.05.2023

Kesäajan palveluajat sosiaali- ja terveyspalveluissa

Kainuun hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluissa on kesäaikana voimassa toiminnan rajauksia ja poikkeavia palveluaikoja. Esimerkiksi terveysasemilla palvelut ovat supistettuja kesäkuun viimeiseltä viikolta heinäkuun loppuun.

Kiireettömiin palveluihin liittyvissä asioinneissa, esimerkiksi pitkäaikaissairauksien kontrollikäynneissä, pyydetään olemaan yhteydessä normaaleina palveluaikoina.

”Kesäisin ja vuoden vaihteen loma-aikoina osa kiireettömistä ja ajanvaraustoiminnoista on suljettu tai supistettu. Henkilöstöä on vähemmän käytettävissä, mutta myös kysyntä hiljenee loma-aikoina. Tänä kesänä rajaukset ovat samalla tasolla viime vuosien kanssa”, kertoo toimialajohtaja Mari Kinnunen Kainuun hyvinvointialueelta.

Aluehallitus täydentää suunniteltuja palveluiden rajauksia seuraavassa kokouksessa, esimerkiksi neuvolatoiminnan sekä leikkausosaston osalta.

Yksityiskohtaiset tiedot poikkeavista palveluajoista ovat saatavilla hyvinvointialueen verkkosivuilta hyvinvointialue.kainuu.fi (poikkeavat palveluajat ja toiminnan sulut).

Päivystykselliset palvelut avoinna koko kesän

Päivystykselliset palvelut ovat avoinna tavanomaiseen tapaan. Ennen Kainuun keskussairaalan päivystykseen hakeutumista tulee soittaa päivystysapunumeroon 116 117. Henkeä uhkaavissa tilanteissa (esim. kova rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus tai onnettomuus) on soitettava hätänumeroon 112.

Keskussairaalan mielenterveys- ja päihdepäivystys (044 7900 051) vas­ta­a päi­vys­tyk­sel­li­seen hoi­don tar­peen ar­vioin­tiin ja kii­reel­li­siin yh­tey­de­not­toi­hin ko­ko Kai­nuun alueel­la (ar­k. klo 8.00–20.00, vii­kon­lop­pui­sin ja ar­ki­py­hi­nä klo 10.00–20.00). Yhteyden saa myös päivystysapunumeron kautta.

Kiireellisissä sosiaalisen avun tilanteissa auttaa sosiaalipäivystys (044 797 0676; käytössä takaisinsoittojärjestelmä, ei tekstiviestipalvelua). Mikäli sosiaalipäivystys ei pysty vastaamaan, soitetaan hätäkeskukseen 112.