Uutinen 25.10.2022

Ensihoidon tilat Vuolijoella saatu käyttöön

Kainuun soten ensihoidon henkilöstötilojen kunnostus- ja korjaustyöt Vuolijoella ovat valmistuneet. Ensihoidon henkilöstö on palannut uudistetulle asemapaikalle 24. lokakuuta.

”Siirsimme ensihoidon Vuolijoen henkilöstön Kajaaniin kesäkuussa. Kyseessä oli tilapäinen ratkaisu, joka johtui toimitilojen sisäilmaongelmista. Tästä huolimatta kansalaisten avunsaanti pystyttiin turvaamaan palvelutasopäätösten mukaisesti”, kertoo ensihoidon esimies Minna Niskanen Kainuun sotesta.

Kai­nuus­sa en­si­hoi­to­jär­jes­tel­mään kuu­luu yhteensä 13 en­si­hoi­toyk­sik­köä, jotka päivystävät eri kunnissa.

En­si­hoi­don teh­tä­vä­nä on äkil­li­ses­ti sai­ras­tu­neen po­ti­laan kii­reel­li­sen hoi­don an­ta­mi­nen ja tar­vit­taes­sa po­ti­laan kul­jet­ta­mi­nen hoi­toyk­sik­köön. Usein apu voidaan antaa paikan päällä, esimerkiksi ko­to­na.  Po­ti­lasta voi­daan myös oh­jeis­taa va­raa­maan ai­ka esimerkiksi lääkärille, jos vai­va ei vaa­di vä­li­tön­tä hoi­toa.

Henkeä uhkaavissa ja muissa hätätilanteissa on aina soitettava hätäkeskukseen 112, joka tarvittaessa hälyttää ensihoitoyksikön paikalle.

Soita päivystysapuun 116 117, jos tarvitset neuvoja äkillisen sairauden tai tapaturman hoidossa

Potilaan voi joskus voi olla vaikea arvioida, edellyttääkö oma tai läheisen terveysongelma päivystyskäyntiä. Kainuun sote ohjeistaa potilaat ottamaan yhteyttä päivystysapunumeroon 116 117 ennen päivystykseen saapumista.

Päivystävä sairaanhoitaja antaa puhelimitse jatko-ohjeet tai arvion vastaanottoajasta, mikäli tilanne edellyttää päivystyskäyntiä. Numerossa on käytössä takaisinsoittopalvelu.

Muu kuin päivystyksellinen hoito järjestetään terveysasemien vastaanotoilla tai sairaalan poliklinikoilla.